SF-C HÄRMÄNSEUTU RY

Pääsivulle ylläolevaa kuvaa klikkaamalla

YhdistysYhteystiedotHallitusKuviaTiedotteetMuita sivustoja

Valokuvia saunaprojektista 2008-2009

Pikkukuvaa klikkaamalla saat isomman kuvan ja paluu-painikkeella pääset takaisin

SAUNAN AVAJAISET 13.06.2009

Juhlassa yhdistyksen puheenjohtaja Pentti Välimäki piti puheen ja kiitti kaikkia rakentamiseen osallistuneita sekä heidän puolisoitaan. Liittohallituksen edustaja Eino Impola kertoi omassa avajaispuheessaan asiasta, jossa kertoi saunan olevan yleisesti tärkein tekijä alueilla, koska ensimmäiseksi aina kysytään sauna- vuoroista. YT-alueiden puolesta puheen piti Kalevi Välimaa.  Alueiden edustajat muistivat yhteisesti uutta saunaa kortilla ja saunaohjeella. Lisäksi saimme oman vihdan keskipohjanmaan yhdistykseltä.Lopuksi Impola sahasi avajaisnauhasta ( koivuhalko ) palan toimitettavaksi liittoon muistoksi avajaispäivästä. Saunalle annettiin samassa yhteydessä nimi HÖYRYLÄ. Juhla jatkui kahvituksella ja saunomisella.

 

SAUNAPROJEKTIN EDISTYMINEN 2008-2009

Puiden kaatamista talven ja kevään aikana

Kaivuutyöt aloitettiin 26.4. siivoustalkoiden yhteydessä

 

Pohjan kuivumista jouduttiin nopeuttamaan ja parantamaan salaojien teolla 22.-23.5.

Anturan valumuottien teko aloitettiin 5.6. ja valu suoritettiin 6.-7.6. Samalla kuskattiin suuri määrä hiekkaa pilarien ja anturan vierelle. Pilarien muuraus aloitettiin 7.6. ja kivijalan muurausta 8.6. Lopuksi 9.6. tehtiin viimeistelyt muurauksille. Kökkäväkeä oli kiitettävästi mukana, joten kaikki sujui mukavasti.

Lattian lämmityskaapeli asennettiin ja lattianvalu suoritettiin 28.-29.6.. Hirsikehikon ensimmäiset hirret asennettiin paikoilleen ennen lattian valua.

Hirsikehikon pystytys seuraavana viikonloppuna lauantaina 5.7. Pidimme samalla ns. väliharjakaiset päivän saavutuksen kunniaksi.

 

Katon tekoa 18-19.7.

 

Tapahtumia ajalla 20.7.-30.7.

Sisällä muurauksen kohteena väliseinä ja pesutilojen seinät sekä piipun muuraus, Samalla ikkunoiden ja ovien asennus ja invaluiskan teko. Sähkötöiden valmistelu ennen sisäkattojen tekoa. Muurattujen pintojen tasoitukset ja pukuhuoneen lattian rungon teko ja eristäminen sekä pesuhuoneen seinien vesieristykset. Ulkopuolella piipun muuraus ja katon saattaminen valmiiksi. Ulkopuolinen pintakäsittely homesuoja-aineella tehty.

     

Tapahtumia ajalla 31.7.-31.8.

Sisällä kohteena pukuhuoneen väliseinä ja lattia ja saunanosan laatoituksen valmistuminen. Ulkopuolisina töinä routaeristysten loppuun saattaminen koko rakennuksen ympärille.Myös maa-alueet tasattiin kaivinkoneella lopullisiin korkeuksiinsa.Kevääseen jää rappusten teko sekä lauteiden ja vesijohtojen asennus. Kokonaisuutena projekti eteni hyvin ja saamme olla tyytyväisiä saavutukseemme tähän mennessä. Nyt odotellaan kevättä ja yritetään saada projekti loppuun ensi Juhannukseen mennessä. Kiitokset kaikille rakentamiseen osallistuneille tähän mennessä.

   

2009

Tapahtumia ajalla 4.4.

Sisällä kohteena vesijohdon asennus saunan puolelta pesuhuoneen seinän läpi ennen lauteiden asennusta.

 

Tapahtumia ajalla 10.4.- 17.4.

Saunan viimeistely saunasuojalla sekä laattasauman tiivistys silikonilla. Kiukaan taustan maalaus ja palosuojalevyn asennus kattoon. Kiukaan asennus ja ensimmäisten kivien laittaminen kiukaaseen. Kiuasta testattiin pienellä määrällä puita ja poltettiin kiukaasta rasvat ja muut epäpuhtaudet. Tuntui toimivan hyvin. Pukuhuoneen seinään tehtiin reikä ja asennettiin teräsputki hormiin tulevaa Porin Mattia varten. Pesuhuoneessa saatiin seinien laatoitus valmiiksi kokonaisuudessaan.Laatoituksessa käytettiin apuna erittäin hyväksi apuvälineeksi havaittua laser-laitetta, jolla nurkat saatiin tarkistettua aluksi. Välillä sai myös tarkistettua laattojen suorassa pysyminen. Ulkopuolisia töitä ei vielä lumen paljouden vuoksi voitu tehdä.

           

Tapahtumia ajalla 24.4.- 26.4.

Pukuhuoneen kiviseinän pintakäsittely.Silikonien asennus kulmasaumoihin. Saunasuojalla käsiteltiin ikkunapielet ym. Ilmanvaihdon aukkojen tekoa ja säleikköjen asennusta

 

Tapahtumia ajalla 1.5.- 3.5.

Lauteiden tekoa ja listoituksia

Tapahtumia ajalla 13.5.

Suihkujen ja vesijohtojen asennus

 

Tapahtumia ajalla 15.5-17.5 ja 20.5.-23.5.

Lauteiden tekoa ja listoituksia jatkettiin sekä laattian laatoitusta ja saumausta pesuhuoneessa sekä Porin Matin lämmityslaitteen asennus sekä vesipadan asennus. Ulkopuolisena työnä saatiin portaat valmiiksi terassin eteen sekä osa kaiteista.

   

Tapahtumia ajalla 29.5-31.5 ja 5.6-7.6.

Työt jatkuivat pukuhuoneen penkkien tekemisellä ja listoitusten viimeistelyllä. Myös kaiteiden teko ja terassin viimeistelyt. Sisäpuoliset siivoukset ja verhotankojen asennukset saatiin tehtyä. Käyttöönottotarkastus suoritettiin 5.6. hyväksytysti.

   

 


Copyright 1996-1999 by Namo Interactive Inc.
All Rights Reserved.

Namo WebEditor 3.0